Skolehagen vår

Helt siden skolen startet for over 20 år siden har vi hatt en visjon om å forbinde barna med jorda og naturen, og det har alltid vært en liten hageflekk å se i tilknytning til skolen. De siste årene har frøet som ble sådd den gangen ikke bare spirt, men også satt røtter og fått både blomster og frø: -Nå har vi vår egen etablerte skolehage, hvor hver klasse har et eget bed. Det følger dem gjennom alle årene her på skolen. Hagen brukes også mye i friminuttene hele året. I drivhuset og i vedskjulet er det lunt å være når snøen laver ned og om høsten er det både bær og blomster å spise der. For i tillegg til klassenes bed har vi felles bed hvor det er lov å småspise av alt som er. Her blir salatblad fort til “tacolefser”, som fylles med markjordbær, agurkurt, anisisop (lakrisplanteten i barnemun), etasjeblomst og ringblomst, eller noen andre fargerike blader. Hagen har virkelig blitt en liten oase! Med bålplass, benker og bord har det vært både høstfester, vårmarkeder, klasseavslutninger og barnebursdager her. Og i perioder har vi arrangert kurs knyttet til hagebruk her.

I mat og helse- perioden på ungdomsskolen følger vi frøene som vi sår inne i vårt sårom, gjennom ompotting, herding, utplantering, luking, vanning, gjødsling, høsting og helt opp i gryten. For så å føre rester tilbake til komposten og tilbake til jorda igjen. Å plukke egendyrka poteter er en fryd, og å kunne løpe ut og hente noen løk og urter, mens maten står og koker på skolekjøkkenet er en herlig opplevelse.

For de som ønsker av foreldre og andre er det også mulig å være med på dugnader i skolehagen. Det pleier å være en veldig hyggelig opplevelse. Så, velkommen til skolehagen vår, stor som liten!

Lurer dere på noe om skolehagen kan hageansvarig Anna Trede kontaktes: mail: anna.katarina.trede@steinerskolen.no