Avskjedstale fra 10.klasse

Ingvild Kvakestad, elev i 10. klasse holdt en flott avslutningstale i dag, onsdag 21.juni. Skolen har fått lov til å legge den ut her på skolens nettside:

Kjære alle elever og lærere, vi fra 10. har kanskje kommet til forskjellige tider, men vi er blitt gode venner med både hverandre og lærerne. Vi har også spilt stikkball med mange av dere, og lært at vi kanskje ikke er så gode som vi tror at vi er.
Gjennom alle disse årene har vi møtt mange «spesielle» mennesker og gjennom det har vi lært å se det gode i mennesker, selv om de er annerledes. Noen lærere har vært strengere enn andre (ser på streng lærer), men vi har lært å akseptere det og tilpasse oss. Noen ganger var læreren så rotete at vi faktisk måtte rydde. Til tider har vi vært en ganske rotete og slitsom klasse, jeg er overrasket over at lærerne og elevene holder ut.
Gjennom året har klassen blitt mer og mer bundet sammen og selv om vi har kranglet mye så er vi ganske gode venner, nå er vi som en familie. Gjennom dette året har vi spilt et stort skuespill sammen og opptrådt på eurythmifestivalen, det ble litt komplisert.
Vi har vært igjennom trege nynorskperioder og spennende klasseturer. Vi har sett mye blod fra både lærere (Michael) og elever (Tora).
Flere i klassen vår har hatt dårlige skoleopplevelser før, inkludert meg selv og for meg var dette grunnen til at jeg startet på Steinerskolen i Ås. Jeg gikk fra å frykte skolen hver dag til å glede meg om morgenen – og det er jeg veldig takknemlig for.
På vegne av hele 10. klasse vil jeg si at vi kommer til å savne hverandre, denne skolen og alle de fantastiske menneskene her. Vi håper at dere vil savne oss også (host).