Advent og jul

Adventsspiral
Adventsspiralen markerer den endelige slutten på sommerens livskrefter og forberedelsen av den indre sommeren som menneskene kan skape imellom hverandre gjennom kjærlighetens indre varme. Adventsspiralen arrangeres for 2. – 4. klasse (noen ganger også 5. klasse) første skoledag i advent. Her får elevene utdelt et lys i et eple, og må gå helt inn i spiralen for å tenne lyset, og så plassere lyset et sted i spiralen. Det blir fortalt et eventyr og sunget sanger.

Lucia
På Luciadagen den 13. desember går 5.klassingene med lys og sang gjennom huset (i skoletiden), deler ut lussekatter og minner om at mennesket har muligheten til å gi godhet og næring til andre.

Juleverksted
I løpet av de to siste ukene før jul arrangeres det juleverksted for hele skolen. Her kan elevene lage julegaver til familie og venner, eller noe for å pynte opp med hjemme. Såpestøping, lyspynting og peppekakebaking er eksempler på aktiviteter som kan forekomme.

Juleavslutning
Den siste skoledagen viser lærekollegiet oftest frem julespill til elevene, og det fortelles mange ganger en liten fortelling.

Share This:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.